De omgeving van Bed & Breakfast van Marion biedt vele mogelijkheden!

Oostvoorne is een dorp in de provincie Zuid Holland . Het is een deel van de gemeente Westvoorne, en ligt op ongeveer 9 km ten noorden van Hellevoetsluis. De binnenstad van Oostvoorne telt ca. 5500 inwoners. In het centrum van Oostvoorne zijn er ruines te vinden van een kasteel, gebouwd rond de tweede helft van de 12e eeuw door de heren van Voorne, die tevens diende als woning voor, gravin van Henegouwen (Jacoba van Beieren).

Wandelen en fietsen in en rond Oostvoorne
Er is veel te doen in de omgeving van Bed & Breakfast van Marion! Wandelen en fietsen door de prachtige omgeving van Voorne en een bezoek aan de vestingsteden is een must tijdens uw verblijf. De vestingsteden van Brielle en Hellevoetsluis hebben een set van bijzondere kenmerken en een buitengewone geschiedenis. De historische vestingstad Brielle (voorheen Den Briel) is het best bekend van het enthousiast gevierde 1 april! Hellevoetsluis is niet alleen een vestingstadje, maar ook de voormalige haven van de Nederlandse oorlogsvloot met namen als De Ruyter, Tromp en Piet Heyn.
  Stranden
De stranden van Voorne strekken zich uit over een vlakte van 15 kilometer tussen het Haringvliet en de Nieuwe Waterweg. Het strand van Oostvoorne biedt rust en ruimte en ligt op ongeveer op 2 kilometer afstand van ons Bed en Breakfast. Nieuwe duinen blijven zich ontwikkelen, en er is een natuurlijk strand met veel vegetatie. Het Oostvoornse meer is ongeveer 1 kilometer verwijderd van ons B&B. Het ondiepe gedeelte is afgesloten, waardoor het bijzonder geschikt is voor kleine kinderen. De strand van Rockanje ligt op ongeveer 5 kilometer van het B&B en het is volledig gericht op zee bezoekers. Er zijn meerdere terrasjes aan het strand.

Bossen en duinen
Het landgoed Mildenburg is een oud eikenbos en de overgang naar een binnenste duinbos. Een hoge duin biedt uitzicht op het Groene Strand en het Oostvoornse meer. Het Groene Strand, is een lagune met valleien en struiken en is een natuur herstel project nabij het Oostvoornse meer. Het Overbosch ligt aan de zuidelijke kant van Oostvoorne en is een mooi, klein bos. De duingebieden van Voorne is een zeer gevarieerd natuurgebied met bos, duin valleien, en droge duin hellingen. In tegenstelling met de duingebieden in het noorden van Holland, waar de duinen enkele duizenden jaren oud zijn, Heeft Voorne relatief jonge duinen. De oudste zijn ongeveer 800 jaar oud, maar er worden nog steeds nieuwe duinen gevormd op het strand.
  Het Oostvoornse meer
Het Oostvoornse meer heeft een oppervlakte van ruim 250 hectare en is perfect voor het beoefenen van watersport. Er mag geen gebruik gemaakt worden van motorboten op het meer. Het zeer heldere water en het ontbreken van getijden maken het meer bijzonder geschikt om te duiken. Daarom is het ook een bekende plek voor vliegvissen in Nederland. Tussen de vestingstad Brielle en de Rotterdamse havengebied vindt u de Brielse meer. Het water is het centrum van het recreatiegebied, 750 hectare groot en ongeveer 10 kilometer lang. Kanoën en waterskiën, behoren tot de vele mogelijkheden. Het Brielse meer met zijn eilanden en oevers omzoomd door bomen en struiken, is een prachtige, beschutte visplek, ideaal voor vissers.

Rotterdam
Vanwege de sterke economische band met Rotterdam en het Rotterdamse havengebied, behoort Voorne-Putten tot de Stadsregio Rotterdam. Rotterdam ligt slechts op 20 minuten rijden.

Leuke activiteiten voor jong en oud

• Midgetgolfen, pannenkoeken eten bij Grand Café Swins • Nationaal Brandweermuseum Hellevoetsluis • Lichtschip Noordhinder Hellevoetsluis • Indoorspeelparadijs "De Ballebak Brielle" • Museum in den Halve Maen, museum van oude kruidenierswaren, blikverpakkingen en hoeden. • Speurtocht en wandelroutes bij de bezoekerscentrum Tenellaplas • Speeltuin de Flipjes in Ouddorp, op 25 minuten afstand • Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, op 30 minuten afstand • Waterland Neeltje Jans, op 40 min. afstand