Wat is er deze week te doen rondom ons Bed & Breakfast aan zee?

Nieuws
03 AUG 2018
Wat is er deze week te doen rondom ons Bed & Breakfast aan zee?
OUDDURPS SPRINGFEESSIE
Traditiegetrouw wordt van dinsdag 27 februari t/m donderdag 1 maart ’t Ouddurps Springfeessie in de Dorpstienden te Ouddorp georganiseerd. Elke dag van 10.00 tot 16.00 uur kan de jeugd van 1 tot 16 jaar zich uitleven op allerhand springmateriaal. Nieuw dit jaar is op dag 1 dubbelvoetbal, dag 2 segway parcours en op dag 3 film kijken in een andere zaal. Deelname Euro 2.50 per dag of 5 Euro voor 3 dagen.

BOEK&FILM IN DE INFIRMERIE Vergelijk het boek en de film. Woensdag 28 februari draait in De Infirmerie aan de Rozemarijnstraat 42 in Brielle de film “Alsof het voorbij is” naar het gelijknamige boek van J.Barnes. Aanvang 14.00 uur, entrée Euro 7.50, met de biebpas Euro 2.50 korting. Let wel: U kunt alleen met pin betalen.

ACTIVITEITEN VOOR DE JEUGD IN OUDDORP
“Toen mijn vader een struik was” is de titel van de JEUGDFILM die woensdag 28 februari in Strandtheater De Houten Kaap aan de Westerweg 28 in Ouddorp draait. Aanvang 15.00 uur, entrée 5 Euro. Zaterdag 3 maart is er Kindertheater (2+) “Gonnie & vriendjes. Aanvang 11.00 uur, entrée Euro 8.50.

DE SCHOONHEID VAN DE WOESTIJN Nelleke van Nieuwenhuizen heeft vele tochten in de Afrikaanse woestijnen gemaakt en komt daar woensdag 28 februari over vertellen en foto’s vertonen. “De fascinerende schoonheid van de woestijn, de stilte, de oneindigheid en de bijzondere lichtval geven het ongrijpbare van het landschap weer” is één van haar stellingen, die zij op woensdag 28 februari in de Dorpstienden te Ouddorp komt uitdragen. Aanvang 14.00 uur, entrée 3 Euro, incl. een kopje koffie.

‘ALLES WAT ADEMT’ “Alles wat ademt” – proeven aan liederen – kenmerkt men de avonden die maandelijks worden die maandelijks worden gehouden in de St.Catharijnekerk te Brielle. Donderdag 1 maart van 20.00 tot 21.30 uur bent u weer van harte welkom om de thematische of liturgische liederen uit het liedboek mee te zingen. De avond wordt georganiseerd en geleid door Willem Chr.Meyboom.

TABLETCAFé IN OUDDORP EN HELLEVOETSLUIS
Heeft u een tablet en wilt u er meer uithalen? Wilt u bijvoorbeeld weten hoe u e-books kunt lezen op uw tablet of bent u op zoek naar apps, tips en trucs? Kom dan langs bij het TABLETCAFé. Deze week 2 mogelijkheden in de buurt van uw B&B aan Zee om uw licht op te steken. Op vrijdag 2 maart van 15.00 tot 16.30 uur in het Raad- en Polderhuis aan de Raadhuisstraat 4 in Ouddorp en op dinsdag 6 maart ook van 15.00 tot 16.30 uur in Cultuurhuis Nieuwe Veste aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis. Beide bijeenkomsten zijn gratis te bezoeken!

“DE KLOKKEDIEVEN” SPELEN IN GOEDEREEDE
Vier weekeinden in de maand maart speelt Toneelclub “De Klokkedieven” de hilarische klucht “Het Ei van Columbus” in Partycentrum Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 te Goedereede. Dit weekend – vrijdag 2- en zaterdag 3 maart – aanvang 19.30 uur, entreé 10 Euro.

REEëN SPOTTEN IN OOSTVOORNE
Ga mee reeën spotten zaterdag 3 maart van 15.45n tot 17.45 uur in het Mildenburgerbos te Oostvoorne. Tegen het einde van de middag is de kans het grootst dat u oog in oog komt te staan met deze prachtige dieren. Donkere kleding, laarzen en het meenemen van een verrekijker wordt aanbevolen. De start van de excursie is om 15.45 uur bij de ingang van het Mildenburgerbos aan de Hoflaan in Oostvoorne. Deelname voor leden 5 Euro, niet-leden van het Zuid-Hollands Landschap betalen 8 Euro, kinderen kunnen mee voor 3 Euro.

VLOOIENMARKT IN SPORTCENTRUM “DE EENDRAGHT”
De serie maandelijkse ROMMELMARKTEN wordt zaterdag 3 maart van 09.00 tot 14.00 uur voortgezet in Sportcentrum “De Eendraght” aan de Sportlaan 2 in Hellevoetsluis. Entrée Euro 2.50 voor deze vlooienmarkt, waarop alleen particulieren hun spullen aan de man mogen brengen.

JAARLIJKSE HOUTVERKOOP IN OOSTVOORNE
Jaarlijkse Houtverkoop op Landgoed Mildenburg in Oostvoorne op zaterdag 3 maart, Tussen 09.30 en 12.30 uur kun je hout kopen uit de eigen omgeving bij Stichting het Zuid-Hollands Landschap. Diverse soorten en maten gezaagd hout, ook grote stukken voor bijvoorbeeld dat ene creatieve (tuin)project dat al heel lang op het lijstje stond. Mooie blokken eikenhout, een stuk essenhout of hout als voedingsbron voor paddenstoelen in de tuin. Allerlei soorten hout, eiken, beuken, elzen, essen en esdoorn in diverse lengtes. Het hout is niet gesorteerd, dat maakt het vinden van het meest gewenste stuk hout tot een leuke bezigheid. Medewerkers van het Zuid-Hollands Landschap zijn aanwezig om u waar nodig te helpen. Beschermers van het Zuid-Hollands Landschap betalen 5 Euro per kruiwagen. Er kan alleen contant betaald worden. Voor 20 Euro kunt u ook beschermer van de Stichting worden. De eerste kruiwagen met hout is dan gratis. Per persoon kunt u maximaal 3 kruiwagens hout kopen. Om lange rijen te voorkomen kunt u reserveren op www.zuidhollandslandschap.nl.

5 JAAR KUNSTPLUS
De kunstenaarsorganisatie “KunstPlus” bestaat 5 jaar en viert dat met een EXPOSITIE in De Overkant aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp. Elke zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur is deze galerie geopend.

BEIAARDCONCERT GOEDEREEDE
Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 3 maart van 11.00 tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien. Met een een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken dat van 13.30 tot 16.30 uur geopend is. De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereede lag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan meteen een goede indruk hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro, kinderen Euro 1.50.

CONTAINERVERKOOP STELLENDAM
Er is weer een CONTAINERVERKOOP van goede gebruikte spullen op zaterdag 3 maart bij de Geref.Kerk aan de Kerkhoflaan 4 in Stellendam. FEESTELIJKE BIJEENKOMST IN DE CATHARIJNEKERK Het Genootschap St.Jacob organiseert in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 in het voorjaar een wandel- en fietsestafette door het hele land. De regio Den Haag neemt op zaterdag 3 maart het stokje over met een

FEESTELIJKE BIJEENKOMST in de St. Catharijnekerk te Brielle. De ontvangst is om 11.30 uur gevolgd door een lunch, omlijst met Middeleeuwse muziek. Daarna is er een stadswandeling met een rondleiding in de Bedevaartskerk. Voor verdere informatie: www.santiago.nl.

STRAÔ IN ELLEMEET
Wie eens een eeuwenoud typisch Schouws Folkloristisch Feest wil meemaken, waar in een zestal achtereenvolgende weken de Straô (= strand) plaatsvindt, moet zich zaterdag 3 maart naar Ellemeet begeven. Daar vindt het winterse paardenfeest plaats, dat waarschijnlijk is ontstaan doordat de paarden in vroeger tijdens lang op stal gestaan te hebben, hun hoeven en benen in het zeewater reinigden, waardoor kleine wondjes e.d. ontsmet werden. Ht programma voor zaterdag:
11.30 uur – keuring van de veelal versierde paarden op het Dorpsplein
12.30 uur – aankomst paarden bij Beachclub Perry op de Brouwersdam – daarna vertrekken zij richting Renesse – bij strandovergang komen ze weer van het strand
15.30 uur – de straôrijders worden met muziek Ellemeet binnengehaald
16.15 uue – prijsuitreiking Een feestelijk programma – ook voor de kinderen. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Ellemeet via de N57 (richting Ouddorp). Direct na de Brouwersdam de borden Ellemeet volgen.

OPERA IN DE INFIRMERIE
Vertoning van de OPERA “Oberto” van Guiseppe Verdi in De Infirmerie aan de Rozemarijnstraat 42 in Brielle op woensdag 7 maart. Aanvang 19.30 uur, entrée 1.50, niet-bonuskaarthouders betalen Euro 3.50. Let wel: U kunt alleen met pin betalen

4 TIPS VOOR DE VOORJAARSVAKANTIE
In de agenda van vorige week (20 februari) hebben wij u uitgebreid geïnformeerd over 4 leuke uitstapjes met de kinderen in de naaste omgeving van uw B&B aan Zee voor de Voorjaarsvakantie (t/m zondag 4 maart). Dat zijn: DE SPEURTOCHT NAAR VOORJAARSBLOEMEN vanaf Bezoekerscentrum Tenellaplas, KINDERACTIVITEITEN in Futureland op de Maasvlakte2, HISTORYLAND in Hellevoetsluis en (wel iets verder) Zeehondenopvang ASEAL in Stellendam. Prima uitstapjes, waarbij u in elk geval niet afhankelijk bent van het weer. Wilt u dat nog eens nalezen, druk dan op Archives february – in de kolom rechts – en u kunt nog even de details nazien. Ze zijn in elk geval de moeite waard!

ONTDEK DE VOORJAARSBLOEMEN IN OOSTVOORNE
Het Zuid-Hollands Landschap organiseert zondag 4 maart van 10.00 tot 12.00 uur een wandeling naar de stinzentuin, een verborgen paradijsje op het Landgoed Mildenburg in Oostvoorne. Gestart wordt bij het prachtige Mildenburgerbos bij de Hoflaan. De natuur ontwaakt al van haar winterslaap en er staan al volop fraaie voorjaarsbloemen zoals sneeuwklokjes, narcissen, krokussen en bostulpen, Deelname voor leden 5 Euro, niet-leden betalen 8 Euro. De kinderen kunnen mee voor 3 Euro. (Voor navigatie: Hoflaan 13 aanhouden).

THEMALEZING OVER KUNST
Themalezing over kunst door dominee en kunstkenner Ivo de Jong op zondag 4 maart van 14.30-16.30 uur in het gebouw van de Vrijzinnigen aan de Kerkstrat 10 te Brielle. Ivo liet zich inspireren door Anne Zernike en Jan Mankes. Entrée 7 Euro.

CULTUURHUIS “NIEUWE VESTE”
“Justice for Sale” is de titel van de verrassende documentaire van Amnesty International die u zondag 4 maart gratis kunt bezoeken in het Cultuurhuis Nieuwe Veste aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis. Een doortastende Cong0lese strijdt tegen oneerlijke rechtsgang. Zoals u elders in deze agenda kunt lezen is er dinsdag 6 maart Tabletcafe en woensdag 7 maart is er KoffiePLUS over “Mijn Franciscaanse Voetreis” door Frits van Amelsfort, die vertelt over zijn voetreis via Florence en Assisi naar Rome. Aanvang 10.00 uur, entrée 5 Euro (met de biebpas 2 Euro korting).

FOSSIELENEXPEDITIE OP DE MAASVLAKTE
Onder leiding van de ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen is er zondag 4 maart weer een populaire FOSSIELENJACHT. Het inleidende praatje wordt om 11,15 gehouden in FutureLand op de Maasvlakte2, daarna gaat men met de bus naar het strand van de Maasvlakte en om 13.30 uur worden de vondsten besproken. Deelname Euro 9.95 p.p., kinderen Euro 7.95 en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee, hoewel de tocht voor hen toch minder interessant is. FutureLand is so wie so een prima plek om je op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen in de Rotterdamse haven. De toegang is gratis. Alle dagen behalve maandag geopend. Vanaf uw B&B aan Zee rijdt u Oostvoorne uit naar de A15, daar linksaf en u ziet FutureLand meteen duidelijk op de borden aangegeven (ca. 9 km – haven 8360).
Pagina terug